Basiscursus autisme voor passend- en voortgezet onderwijs (BAO & VAO)

Dagdeel één wordt stilgestaan bij de autismespectrumstoornis, onderzoek, prevalentie en de verklarende theorieën. Met behulp van videomateriaal wordt de theorie herkenbaar gepresenteerd. Aan het eind van dag één bent u beter in staat autismespectrumsignalen te herkennen.

Dagdeel twee wordt stilgestaan bij het feit dat u een kind met autismespectrumstoornis in de groep heeft en welke aanpassingen gedaan kunnen worden in de omgeving in dit geval de school. U wordt in staat gesteld casuïstiek in te brengen en relevante vragen te stellen.

Bovenstaande inhoud is globaal: de inhoud wordt aangepast aan de uitgangssituatie van de school als het een cursus op maat betreft voor het hele team (maximaal 20 deelnemers).

Cursus autisme (2x2,5 uur) € 900,- plus reiskosten € 0,35 per km
Studiemiddag op maat € 450,- plus reiskosten € 0,35 per km

Op bovenstaande is een vervolgaanbod mogelijk:

In de dagelijkse omgang met uw leerling met een autismespectrumstoornis komt u echter regelmatig voor nieuwe vragen en probleemsituaties te staan. Elk kind met een autismespectrumstoornis ontwikkelt zich immers anders en nieuwe ontwikkelingsfases kennen nieuwe eisen en behoeftes.


Daarnaast is het mogelijk een cursus op maat te maken rond bijvoorbeeld competentiegericht denken, sociale vaardigheden.

Kosten: € 550,- per dagdeel (maximaal 20 deelnemers) incl. voorbereidingskosten en achtergrond informatie. Reiskosten € 0,35 per km.


ZIEZO 's-Gravenhage
Petra Spuijbroek
info@ziezo-praktijk.nl
ma,di,do en vr: vanaf 18.30
woe - za: vanaf 8.00